Richtlijn drie

Blij Konijn mag een aantal uren per dag lekker los lopen en krijgt aandacht van het baasje.

Laat je konijn minimaal drie uur per dag (nee, niet drie keer één uur!) vrij om de omgeving te verkennen en zijn pootjes te strekken. Net als jij het niet leuk zou vinden om de hele dag op (alleen) op je kamer te zitten, vindt je konijn het ook niet leuk om de hele dag en nacht alleen maar in zijn eigen hok te zitten. Buiten zijn hok rond lopen en lekker binkies (sprongen) maken, dat vind je konijn wel leuk.

Konijnen zijn van nature heel nieuwsgierig en ook leergierig. Bedenk wel dat niet ieder konijn hetzelfde is en dat ze, net als mensen, een verschillend karakter hebben. Het ene konijn vindt het leuk om samen met het baasje aan de slag te gaan en het andere konijn is liever op zijn eigen houtje aan het rondstruinen, of zit lekker om zich heen te kijken.

Om de band met je konijn te verbeteren kun je samen aan de slag. Als je konijn dat wil kun je hem heel veel verschillende commando’s aanleren. Het is in ieder geval handig om je konijn te leren om op commando in en uit zijn hok te gaan. En wat dacht je van in en uit de transportbox op commando als je bijvoorbeeld met je konijn naar de dierenarts gaat of op vakantie.

Er zijn heel veel dingen die je samen met je konijn kunt doen. Om te leren hoe je kunt trainen met je konijn kun je altijd advies vragen aan Blij Konijn. Ook kan Blij Konijn je helpen met het vinden van een konijnenschool bij jou in de buurt.

Aandacht geven aan je konijn en samen spelen kan ook helpen om gedragsproblemen te verhelpen of te voorkomen.