
Richtlijn één
Blij konijn is niet alleen.
Een konijn is een prooidier en leeft van nature in een groep. Je konijn thuis hoeft niet bang te zijn dat ie opgegeten wordt door bijvoorbeeld een roofvogel en daarom heeft je konijn ook geen grote groep nodig om hem te beschermen of om op de wacht te staan. Maar je konijn weet dat niet. Die denkt nog steeds als een wild konijn en heeft alleen daarom al een vriendje nodig zodat ie zich beschermt voelt. Ik weet dat je er alles aan zult doen om je konijnenvriendje te beschermen maar je konijn weet dat helaas niet.
Daarnaast is het heerlijk om een vriendje te hebben wat dezelfde taal spreekt, dezelfde spelletjes leuk vindt en hetzelfde eten lekker vindt. Natuurlijk krijgt je konijn aandacht van je en knuffels en liefde maar waar ben jij als je naar school gaat of aan het werk bent? En wat denk je ’s nachts, als je konijn lekker actief is? Dan lig je lekker in je bed te slapen. Was je ook de oortjes en ogen van je konijn? Met je tong? Nee toch zeker? Je denkt dat je konijn heel gelukkig is samen met jou, of de kat, of de cavia maar je weet pas dat je konijn echt gelukkig is als je twee konijnenvriendjes samen hebt en als je met eigen ogen kunt zien hoe leuk ze met elkaar omgaan en lekker naast elkaar liggen te rusten.
De beste combinatie is een mannetje en vrouwtje waarbij in ieder geval het mannetje gecastreerd moet zijn. Niet alleen om baby konijnen te voorkomen maar ook omdat een ongecastreerd mannetje heel opdringerig kan zijn. Twee gecastreerde mannetjes of vrouwtjes samen kan goed gaan maar zijn wel de combinaties die meestal problemen kunnen geven. Dus om te voorkomen dat je er later twee nieuwe konijnenvriendjes bij krijgt kun je beter beginnen met de beste combinatie.
Je hebt nu richtlijn 1: “Blij Konijn is niet alleen” gelezen. Wat ga je veranderen om jouw konijn een Blij konijn te laten zijn?
Heb je hulp nodig of wil je meer weten? Vraag Blij Konijn!