Mijn missie is:

Van onbewuste konijnenbezitter naar bewuste konijnenliefhebber.

Blij Konijn is ontstaan vanuit een visie. Er zijn zoveel misverstanden die vooral voortkomen uit onwetendheid. Hoe zou het zijn als konijnen datgene krijgen wat echt belangrijk en goed voor ze is? Het welzijn en de gezondheid van het konijn en de band tussen konijn en eigenaar zijn altijd onze eerste prioriteit. Onze missie is om mensen voor te lichten en mee te nemen in de wereld die konijn heet. En daarvoor beginnen we bij de basis; kinderen. Zij zijn de toekomst. Als zij leren hoe wij met konijnen om horen te gaan dan ziet de wereld er een stuk beter uit. Een konijn lijkt zo lief, leuk en simpel om te houden. Dat is ook zo mits u een aantal richtlijnen in acht neemt en bedenkt dat een konijn tussen de 7 en 12 jaar oud kan worden.

Volg de 8 simpele richtlijnen en help mee om een betere wereld te creëren. Niet alleen voor uw konijn maar ook voor uzelf. Begin met kleine hopjes en eindig met enorme binkies! Oftewel: van kleine stapjes naar grote sprongen.

Aan de hand van 8 simpele richtlijnen kan iedereen een bewuste konijnenliefhebber worden.

Blij Konijn gaat voorlichting geven aan (potentiële) konijnenbezitters, zowel volwassenen als kinderen. Daarvoor zal zij onder anderen scholen, dierenwinkels en beurzen bezoeken. Per richtlijn komt er een simpel en goedkoop strip-/tekstboek van 6 pagina’s op A5 formaat.

Om dit te bekostigen laat Blij Konijn merchandise maken op een verantwoorde manier, van verantwoorde materialen. Hiermee steunt zij tevens een lokaal project in Nepal (zie Moko Dutch Design). Op dit moment worden daar armbanden, dames- en kindershirts gemaakt.