Vraag en Antwoord

Wil je meer weten over Blij Konijn? Dan staat je vraag hier misschien wel tussen! En anders kan je ons altijd even een mailtje sturen.

Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Stel deze dan via onderstaand formulier.

  Naam

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  Veiligheidscode

  captcha

  Klik op onderstaande vragen voor het antwoord.

  Vraag...
  Hoe oud kan een konijn worden?
  Gemiddeld tussen de 7 en 12 jaar oud. Hoe groter het konijn hoe minder oud het kan worden.
  Vraag...
  Hoe groot moet het hok zijn voor een konijn?
  Afhankelijk van de grootte van het konijn en hoeveel er in een hok zitten. Een konijn moet minimaal 3 huppen achter elkaar kunnen doen, rechtop kunnen staan en languit kunnen liggen, daarnaast dient er rekening met de toiletbak, voerbakjes en andere speeltjes gehouden te worden.
  Vraag...
  Is een konijn zindelijk?
  Ja, van nature doet een konijn op een vaste plek plassen. Dit kun je een konijn ook aanleren.
  Vraag...
  Waarom moet een konijn hooi eten?
  Om in ieder geval 2 redenen. De tanden van een konijn stoppen niet met groeien. Om ze af te slijten moet een konijn hooi eten. En een konijn heeft hooi nodig om zijn darmen in beweging te houden. Zijn spijsvertereringsstelsel is best ingewikkeld, als een konijn niet of te weinig eet kan hij heel snel dood gaan.
  Vraag...
  Wat kan ik mijn konijn het beste voeren?
  In ieder geval onbeperkt hooi! Daarnaast nog een handje biks of pelletbrokken met een hoog vezelgehalte.(geen gemengd voer met allerlei kleurtjes en verschillende vormen) en groente zoals witlof en andijvie. De juiste verhouding is 80% hooi, 10% groenten en 5 % brokjes. De overige 5% kun je gebruiken voor beloningen zoals winterpeen en stukjes appel.
  Vraag...
  Als ik een konijn wil, waar kan ik die het beste kopen?
  Ga eens kijken bij een konijnopvang in de buurt. Hier zitten vaak al koppels zodat je dit niet zelf hoeft te doen. Ook kunnen ze je helpen met het vinden van een geschikte match als je er een konijn bij wilt hebben.